اگر بری نمودن ذمه زوج از مهریه و حقوق مالی، حتی در مقابل طلاق توافقی خلعی هم باشد، آیا زوجه در ایام عده یا بعد از آن میتواند به مهریه ابراء
من و همسرم ۶۷ روز پیش طی طلاق توافقی از نوع بائن خلعی از هم جدا شدیم. در متن دادنامه نوشته شده زوجه ذمه زوج را از مهریه و حقوق مالی خود، بریی نمود(ابراء) و زوج قبول کرده است. زوجه مدخوله بوده ولی هنوز در دوران عقد می باشد. زوجه باردار نمی باشد. طرفین می توانند با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق و ایقاع طلاق (خلع) نوبت اول، توسط سر دفتر اقدام به طلاق و ثبت آن نمایند. روز قبل از طلاق یه اقرار نامه یا صورت جلسه با دست خط و سر برگ وکیلم تنظیم شد، که دربند اولش نوشته شده زوجه از حقوق مالی خود اعم از مهریه، اجرت المثل، نفقه، و هر حق مالی متصور دیگر، ذمه زوج را ابراء نمود و بذل گردید و در بند اخرش، نوشته شده زوجه حق خود را نسبت به رجوع به مابذل، (انچه بذل و ابراء نموده) در ایام عده سلب و ساقط نمود. و خانومم و وکیلش و پدرش و وکیلم امضاء کرد. قاضی قبول نکرد که این متن تو دادنامه هم بیاد.
حالا میخواستم بپرسم، آیا همسر بنده میتونه چه در عده و چه بعد اون به مهریه رجوع کنه؟ آیا ابراء مهریه در طلاق توافقی خلعی، با ابراء معمولی در طول زندگی، فرق داره، آیا بذل حساب میشه یا در هر صورت همون ابراء هست؟باتوجه به اینکه طلاق داده شده.
رویه دادگاه ها و قضات چیه؟
اینکه بعضی قضات اسقاط حق رجوع به مهریه بذل شده رو یک حکم شرعی میدونن نه حق که قابل اسقاط باشه، و ما مجبور شدیم از واژه بری نمود،(ابراء) استفاده کنیم. آیا باز هم قاضی میتونه گیر بده؟ اون اقرار نامه عادی چطور که روز قبل از طلاق بین ما امضا شده، آیا اعتبار قانونی داره؟ خواهش میکنم قطعی ترین پاسخ ممکن رو بهم بدین. با تشکر.
وضعیت:
باز
(پاسخ رایگان)
مهارت:
مباحث متفرقه
حوزه قضایی:
خراسان جنوبی
3 پاسخ
5,092 بازدید
تاریخ ثبت:
۱۳۹۶/۰۴/۰۷ ۰۸:۴۵